Search This Blog

Loading...

CARA PASANG VIDEO SECARA AUTOPLAY & TANPA VIDEO

Posted by amykozo



Tutorial yang pertama ini saya ingin tunjukkan bagaimana ingin membuat video youtube secara autoplay bila pengunjung masuk ke website kita.pertama sekali yg anda perlukan adalah seperti contoh di bawah :

1)copy kod embed bagi video yg anda inginkan(untuk melihat tutorial mendapatkan kod embed sila klik di sini)

BACKGROUND PADA KOTAK COMMENT

Posted by amykozo

Tutorial kali ini agak menarik,di mana kita boleh meletak background pada commenter.. tutorial ini cuma untuk pengguna google comment dan kepada sesiapa yang dah buat comment luv rasanya dah cukup lawa so x payah nak upgrade2 lagi..hehe Ok sebelum kita mulakan macam biasanya mesti kena tengok contoh dulu..kat bawah nie ada beberapa contohnya :

PASANG KOMEN LUV

Posted by amykozo

Bagi pengguna blogger yang berminat untuk tukar komen google kepada Komen Luv bolehlah ikut beberapa step yang aku akan ajar nanti. salah satu kelebihan komen luv adalah korang x perlu nak login dan terus boleh komen,tapi kelemahannya adalah komen2 yang diterima tidak akan keluar kat enjin carian google..korang leh tengok contoh comment luv yang aku pakai skunk nie kt contoh di bawah :

BUTTON BACK TO TOP

Posted by amykozo

back to top For Blogger

Back to top adalah satu button yang memudahkan pelawat di blog kita untuk balik ke page atas...untuk memasang button ini pertama sekali login ke blog anda dan pergi ke Dashboard >> layout >> Edit html

sebelum itu pastikan anda sudah download full template untuk back up file jika ada sebarang error..

KOD WARNA HTML

Posted by amykozo

Untuk mendapatkan kod warna anda boleh dapatkan di sini..cuma perlu pilih warna yang sesuai dengan blog anda dan copy kod yg sudah disediakan di bawah :

Membuat text area

Posted by amykozo

Text area adalah ruangan bagi kita memasukkan kod html,javascript atau lain lain teks panjang terletak dalam satu ruangan kecil...teknik ini bertujuan menjimatkan ruang post anda..untuk membuatnya anda copy kod di bawah :

RECENT POST






Tutorial
back to top